Актуально

Сезонна підготовка “Поділля”

З настанням весни найбільша спортивна арена міста — спорткомплекс “Поділля” розпочала підготовку до нового сезону.
За благоустрій стадіону взялися представники міської дитячо-юнацької спортивної школи №1. Першочергово розчесали траявʼяне покриття, зачистивши минулорічну траву та пісок, розсипаний восени по завершенню ігор. Далі вирівняли поверхню газону, підстригши його та пройшовшись катком. Планується й аерація газону, вирівнювання потужнішим катком та підживлення азотним та мінеральним добривом.
За словами міського голови Олександра Симчишина, для газону створено штучний полив. Минулоріч на стадіоні “Поділля” зʼявилося нове табло, яке не змінювалося зо два десятка років. Наступний важливий крок удосконалення “Поділля” — капітальний ремонт зовнішнього освітлення.

“Вежам, на яких кріпляться прожектори, понад 50 років! Частково освітлення модернізували. Але більшість ламп, споживаючи багато кіловат, дають мало світла. Його не достатньо для проведення відеозйомки матчів та якісної гри футболістів. Щоб підсвітити сучасне поле, потрібно сотні прожекторів (по 25 на кожній вежі). Вмикали прожектори лише під час концертів, які проводилися на стадіоні, але не під час футбольних матчів”, — зазначає директор ДЮСШ №1 Василь Янків.
Для покращення системи освітлення спорткомплексу, проведуть експертизу металевих веж, складуть кошторис для міської ради. Затверджуватимуть його на квітневій сесії. Те, коли розпочнуть роботи з модернізації освітлення, залежатиме від вартості.
Активно удосконалюють спорткомплекс і для отримання третього (передостаннього) рівня акредитації, яка дозволяє проводити матчі премʼєр-ліги України. Для цього потрібно виконати чимало умов. Зокрема, облаштувати на трибунах зону для ЗМІ. Також слід подбати про залу для проведення післяматчевих конференцій. Заплановано запустити систему електронного зчитування глядацьких квитків. Мають запрацювати медпункт та кабінет для допінг-контролю.
Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *