Зона беззаконня

Фейкова міськрада: СБУ проводить обшуки

Служба безпеки України продовжує слідчі дії щодо групи представників так званого “народовладдя”, які на засіданні політичної секти створили власну міськраду. За словами правоохоронців, хмельницькі “народовладці” були підконтрольні іноземним агентам та виконували їхні вказівки. Під час обшуку, проведеного за місцем проживання самозванців так званої “Республіки Україна”, правоохоронці вилучили статути фейкових псевдоутворень; печатки і бланки; протоколи засідань; розпорядження, посвідчення і листування самопроголошених органів, а також агітаційні матеріали, які містять антидержавну політику. Також вилучено картки платіжних систем РФ, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та інші матеріали, які будуть додані до справи.
Матеріали досудового розслідування дають підстави стверджувати, що діяльність фейкової міськради координували спецслужби РФ, а псевдодепутати активно співпрацювали з проросійським пропагандистом Анатолієм Шарієм, якому СБУ повідомила про підозру у державній зраді.
Слідчі органів безпеки, в межах раніше розпочатого кримінального провадження, перевіряють інформацію про причетність підозрюваних до діяльності на захоплення державної влади і повалення конституційного ладу.
Триває досудове слідство за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *