анонс

“Приз Європи” — ми у фіналі

Хмельницький увійшов до списку кандидатів на найвищу премію ПАРЄ

Щороку муніципалітети 47 держав-членів Європи беруть участь у конкурсі на здобуття Призу Європи. Заснована понад 60 років тому у Страсбурзі, ця нагорода є надзвичайно знаковою, і не лише тому, що вона значно підвищує статус міста. Вона відкриває широкі можливості в галузі співробітництва з перспективними містами та регіонами, а також з міжнародними організаціями та фондами. Це свого роду інструмент, який допомагає містам і муніципалітетам стати помітнішими на європейській арені та налагоджувати зв’язки з іншими муніципалітетами. Втім переможцями Призу Європи стають громади, які не просто сповідують європейські цінності, а реалізують власні інноваційні проєкти та діляться досвідом з іншими.
У квітні 2017 року Європа оцінила зміни, які відбулися в Хмельницькому, зокрема в економіці, енергоменеджменті та в міжнародному співробітництві, присудивши нашому місту Прапор Честі (Flags of Honour — на фото). Успіхи та зміни в Хмельницькому були визнані на високому європейському рівні і у 2019 році. Тоді ПАРЄ відзначила Хмельницький почесною нагородою Ради Європи — Plaque of Honour (Почесний Знак). Це була друга за рангом нагорода, яка передує найголовнішій — Призу Європи.
У Парламентській Асамблеї Ради Європи відзначили, що влада Хмельницького та хмельничани багато роблять для популяризації своєї культури в світі та Європі. До речі, у 2019 році Хмельницький став єдиним містом в Україні, яке отримало таку високу нагороду на рівні з шістьома європейськими муніципалітетами з Франції, Німеччини, Румунії та Туреччини.
І ось наш Хмельницький серед трьох міст Європи: Бамберг (Німеччина), Хмельницький (Україна), Ке́льці (Польща), Мю́нстер (Німеччина), які увійшли до фіналу на найвищу премію Європи 2021 року — Приз Європи.
“Ось і довгоочікуваний шорт-лист міст, які представлені на премію Європи 2021 року — четверо в бігу! Остаточне рішення 15 квітня”, — написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин. А читачі газети “Проскурів” дізнаються про це вже у наступному номері.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *