Акцент

Почастуйте тваринку смаколиками

З настанням весни все більше манить природа. Хочеться помилуватися першоцвітом, відчути запах оголеної від снігу землі, почути щебіт птахів чи поспостерігати за пожвавілими тваринами. Щодо останнього, відвідувачів чекає міський зоокуточок в парку культури та відпочинку ім. М.Чекмана. З лютого тут можна частувати тваринок спеціальними ласощами. Кормові набори продаються в касі, коштують 10 гривень. З часу нововведення їх продано понад 200.
До складу смачного пакетика для тваринки чи птаха входять злаки або овочі.
“Овочевими наборами годують, приміром, нутрій, морських свинок. А злаковими — кіз, овець та свиней. Традиційний склад овочевого набору: арахіс, тряв’яний снек, бублик, а також дорізаємо свіжі яблуко буряк і моркву”, — каже головний інженер КП “Парки і сквери міста Хмельницького” Тарас Панасюк.
Про те, яку їжу полюбляють різні тварини, розкажуть у касі, або можна прочитати спеціальні вивіски на території зоокуточку. Рекомендовано не годувати ситих тварин, аби ті не переїдали. Тому, перш ніж пригощати пернатого чи пухнастика, потрібно запитати дозволу в працівника зоокуточку.
Весною раціон мешканців змінився. За словами директора КП “Парки і сквери міста Хмельницького” Олександра Боднарчука, почали додавати більше овочів та фруктів, щоб тварини отримували більше корисних елементів. У корми додають і спеціальний вітамінний комплекс у порошку.
З настанням тепла покращилися й умови утримання тварин. Деяких перевели в нові клітки. Приміром, полагодили оселю для нутрій, яка взимку перегнила, у вольєрах замінили сітки. З’явився на території зоокуточка і новий вольєр. Тут святкують новосілля королівський і золотистий фазани. Ще один також готують для пернатих.
Загалом у зоокуточку нині мешкає понад два десятки видів свійських та диких тварин. Уже вийшов зі сплячки найбільший мешканець мінізоопарку – ведмідь Балу, вперше після зими пірнули у воду яскраві каролінки…

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *