Офіційно

Зміни до бюджету громади

Під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося засідання виконавчого комітету. Під час роботи члени виконкому розглянули 50 питань порядку денного.

Головне питання стосувалось змін до цьогорічного бюджету громади та розподілу 89,4 мільйона гривень вільних залишків перехідних коштів з виконання бюджету 2020 року на освіту, медицину та будівництво.
На галузь освіти виконком запропонував виділити 15,9 мільйона гривень. За ці кошти планують облаштувати спортмайданчики в СЗОШ №12, НВК №31, СЗОШ №32 та виготовити проєктно-кошторисну документацію для СЗОШ №18. Частина коштів піде на ремонти спортивних залів, даху, коридору, плоского покриття п’яти шкіл — НВК №4, Давидковецької ЗОШ, ЗОШ №18, СЗОШ №21, СЗОШ №19 та на ремонти приміщень у п’яти дитсадках. В СЗОШ №29, НВК №4, закладу ПТО “Сфери послуг” планують виконати капітальні ремонти пожежної сигналізації, а в НВК №9, СЗОШ №14, СЗОШ №7, СЗОШ №8, НВК №2, колегіуму, НВО №28 віремонтувати санвузли.
У СЗОШ №14 проведуть термомодернізацію, а в ДНЗ №54 капітально відремонтують інженерні системи.
Також за ці кошти придбають “Smart-board” для чотирьох шкіл приєднаних громад та майже втричі збільшать виплати стипендій (з 1180 до 3480 гривень) і щорічної допомоги дітям-сиротам віком до 18 років, які навчаються в закладах професійно-технічної освіти, та на придбання навчальної літератури (з 3540 до 10440 гривень).
Виконавчий комітет підтримав пропозицію заступника міського голови Романа Примуша і перерозподілив 6,8 млн грн для придбання медичного обладнання для Хмельницької інфекційної лікарні, міської лікарні та перинатального центру. Це обладнання використовуватиметься для надання допомоги хворим на COVID-19.
“Ми тимчасово знімаємо 6,8 млн з ремонту доріг і дуже сподіваємося, що повернемо їх в липні. Підстави для цього є: за перший квартал ми перевиконували бюджет і ми маємо ці кошти повернути. Зараз ми повинні зробити цю “перекидку”, щоб придбати необхідне обладнання”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
На галузь житлово-комунального господарства видатки становитимуть 26,3 мільйона гривень. За ці кошти планується виконати реконструкцію самопливної каналізаційної мережі через вул. Шевченка до КНС 1, придбати енергозберігаючий насосний агрегат для ВНС-10 (Чернелівка). Ще 4,27 мільйона гривень планують спрямувати на комунальні підприємства.
На утримання та ремонт об’єктів благоустрою міста члени виконкому вирішили додати 1,96 мільйона гривень. 30,2 мільйона спрямують на продовження робіт по пріоритетних об’єктах будівництва та реконструкції, а саме на реконструкцію приміщень НВО №1 на Старокостянтинівському шосе, 3Б; реконструкцію з добудовою приміщень Хмельницького ліцею №17 під спортивну залу на вул. Героїв Майдану, 5; будівництво першої черги вулиці Мельникова (від вул. Зарічанської до вул. Трудової); утеплення фасаду Палацу творчості; реконструкцію будівлі харчоблоку Шаровечківської СЗОШ та реконструкцію музею.
Після ухваленого рішення виконкому зміни до бюджету Хмельницької міської територіальної громади мають підтримати депутати на черговій сесії міської ради.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *