на часі

“Швидких” побільшало

Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф отримав п’ятнадцять нових машин швидкої допомоги. Їх закуплено за кошти Національної служби здоров’я України. Вартість одного автомобіля — 1,9 мільйона гривень.
Кожен автомобіль оснащений сучасним обладнанням, яке дає змогу надавати екстрену допомогу більш ефективно.
Автомобілі найближчим часом будуть розподілені між пунктами базування бригад швидкої допомоги та відділеннях області.
За словами Олександра Терещука, директора центру екстреної медичної допомоги, незабаром нові “швидкі” отримають і у Кам’янці-Подільському, і у Хмельницькому, і у Славуті, і у Теофіполі. Не буде проблеми й з водіями, зазначив Олександр Леонідович. Адже, якщо ще кілька років тому водіїв не вистачало, то нині, можна сказати, до них черга, аби влаштуватися на роботу.
Медики задоволені оснащенням “швидких”. Там є дефібрилятор з кардіомонітором, сумка з апаратом ЕКГ з функцією телеметрії, інфузомат, два кисневі балони по 10 літрів, медичні ноші та щити для мобілізації, мобілізатори для шийного відділу хребта тощо. Усього автопарк обласного центру екстреної медичної допомоги нараховує нині 130 автомобілів.
Однак більшість з них має по 15-25 років і потребує заміни.
До кінця року автопарк поповниться ще 60 автомобілями.Як сказав перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук, уже протягом найближчого місяця надійде ще 10 машин. Очікують також на 8 транспортних засобів, які виділило Міністерство охорони здоров’я. А в середині року повинні надійти 25 автомобілів марки Фольсваген — контракт на постачання уже підписано.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *