Офіційно

Зміни, продиктовані часом

У Хмельницькому запрацює безконтактна оплата проїзду в автобусах та маршрутках приватних перевізників. Водночас зросте ціна за проїзд.

Протягом наступних півтора місяця в салонах приватних перевізників планують встановити міні-валідатори. Тож розраховуватись за проїзд і в приватному транспорті міста можна буде електронним квитком. Це дозволить пасажирам менше брати до рук готівку та зробить розрахунки простішими й безпечнішими, особливо під час пандемії коронавірусу, коли всі ми намагаємося перейти на безконтактну форму оплати. Окрім цього, запровадження електронного квитка у приватному транспорті покращить контроль перевезення пільговиків, за яких перевізник отримуватиме компенсацію з міського бюджету та виведе з тіні виручку. Окрім цього, це зручно, адже не доведеться чекати решту, не відволікатиметься й водій.
Нагадаємо, в Хмельницькому з травня подорожчає проїзд у громадському транспорті: у тролейбусі на 2 гривні, в маршрутці — на 3. Ті, хто користуватиметься електронним квитком, платитиме трохи менше — на 50 копійок у тролейбусі і на гривню — у приватного перевізника. Втім, це ще не остаточна ціна, оскільки впродовж квітня управління транспорту збиратиме пропозиції містян, які обговорюватимуть це на громадських слуханнях.
“Тарифи в інших містах, зокрема, сусідніх, збільшилися уже півтора-два роки тому. Хмельницький тримався до останнього, бо розуміємо, що заробітні плати хмельничан не зростають, як тарифи. Але пандемія коронавірусу сильно вдарила по транспортних перевезеннях. Якщо тарифи не збільшувати, водії продовжуватимуть звільнятися і транспортна система в місті може дати серйозний збій”, — прокоментував заступник міського голови Микола Ваврищук.
Втім, перевізників не влаштовують і нові тарифи, які пропонує виконавчий комітет. За їхніми економічними розрахунками, аби окупилися витрати,проїзд має коштувати 10, а то й усі 12 гривень.
Натомість влада міста визнає, що таке підвищення не під силу пасажирам, а тому до такої ціни не дійде.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *