Без категорії

Модернізована “Ластівка”

На завершальному етапі — роботи з пов-ної термомодернізаціі дошкільного закладу №21 — дитячого садка “Ластівка” на вулиці Сковороди, 31.

У дошкільному закладі, який почав працювати ще у 1964 році, не було проведено жодного капітального ремонту. І ось у 2019-му розпочалася реалізація проєкту повної термомодернізаціі. Взимку роботи не проводилися, відновилися лише кілька тижнів тому. Ще у минулому році було утеплено дах садочка, замінено склоблоки на енергозберігаючі віконні блоки, встановлено нові пожежні сходи, утеплено фасад закладу. Новий дах утеплено за допомогою спеціальної мембранної вологостійкої плівки, яка дозволяє зберігати тепло у приміщенні. За словами завідувачки дитсадка “Ластівка” Наталі Бабій, уже цієї зими вони відчули ефект термомодернізації — у групових кімнатах стало тепліше, температура була набагато комфортнішою. Нині набагато барвистішим став фасад садочка, розмальований яскравими кольорами. Днями будівельники розпочнуть декорування нижньої частини стін. Ще тиждень-два, і зазеленіють- зацвітуть клумби на подвір’ї дитсадка, тож стане тут ще затишніше. Наталя Дмитрівна зауважує, що торік вони стали переможцями у конкурсі на найкращий благоустрій території серед дошкільних закладів міста.
На сьогоднішній день у Хмельницькому утеплено 45 бюджетних закладів. За словами Олександра Симчишина, при здійсненні термомодернізації влада вирішує відразу кілька моментів. Міський голова, зокрема, каже: “Це, в першу чергу, створення максимально комфортних умов перебування для діток і працівників. Тому що після повної термомодернізації це — теплі садочки, де хороша температура, де нема ніякої сирості, де абсолютно комфортно перебувати. Ми суттєво заощаджуємо на споживанні енергоносіїв, тому що термомодернізований заклад дає 30-40 відсотків економії. І ми заощаджуємо бюджетні кошти, які потім витрачаємо на інші потреби”.
Закінчити термомодернізацію “Ластівки” планують у травні. Загальна вартість робіт — 7 мільйонів гривень. Наступна повна модернізація за планом — у дошкільному закладі №47 “Дзвіночок”.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *