Спорт

“Естафета поколінь” і олімпійські традиції

З нагоди 77-ї річниці визволення Проскурова від фашистських загарбників у місті відбулася акція на підтримку олімпійського руху “Естафета поколінь”. Ветерани війни та спорту, олімпійці, факелоносці естафети олімпійського вогню у 1980 році вшанували памʼять загиблих воїнів та спортсменів-земляків, які відійшли у вічність.
Учасники акції наголосили, що з 1950-х років українські спортсмени в складі збірних команд СРСР почали брати участь у найпрестижніших міжнародних змаганнях, зокрема в чемпіонатах Європи, а з 1952 року — в Олімпійських іграх.
З гаслом “Мир, спорт, дружба!” присутні на заході запалили олімпійський факел від полум’я міського Вічного вогню. З рук у руки вогонь передавали один одному почесний громадянин міста, очільник ветеранського спорту області Віктор Барбалюк, олімпійський чемпіон 1976 року, байдарочник — Сергій Нагорний, дворазовий учасник Олімпіади — бобслеїст Олександр Бортюк та претендентка на участь у четвертій зимовій Олімпіаді — фристайлістка Ольга Полюк.
Ця акція символізувала й старт естафети олімпіського вогню в Японії, де відбудуться наступні Олімпійські ігри. Естафета завершиться 23 липня на національному стадіоні в Токіо. Цього разу вона присвячена відновленню Японії після землетрусу, цунамі та ядерної аварії, які сталися тут десять років тому. А також передача цьогорічного олімпійського вогню символізуватиме перемогу людства над СOVID-19.
Акція завершилася оздоровчим пробігом групи ветеранів спорту доріжками стадіону “Поділля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *