Актуально

Нотаріальний урок для старост

Представники Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції вперше провели навчання для керівників шістьох старостинських округів Хмельницької міської територіальної громади.

Під час навчання розглянуто нормативну базу й обговорено практичні та методичні рекомендації, зразки найбільш поширених та затребуваних нотаріальних документів, які старости, відповідно до законодавства, мають повноваження посвідчувати, видавати дублікати та копії. “Ми розуміємо, що орган місцевого самоврядування тільки в повній співпраці з представниками органів юстиції може правильно навчити і організувати роботу на старостинських округах, згідно з Положенням і Законом “Про нотаріат”. Ця робота пролонгується відповідно в ті дії, які в подальшому вчиняє нотаріус. Тому ми сьогодні працюємо спільно з представником нотаріату, щоб старости, вчиняючи ті чи інші дії, приймаючи громадян, надаючи консультації і ставлячи печатку на документі, розуміли свою відповідальність в цій площині”, — зазначила керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій.
Повноваження із вчинення нотаріальних дій старости отримали згідно з рішеннями сесій і відповідно до Закону України “Про нотаріат”.
“Ви, як посадові особи органів місцевого самоврядування, маєте право вчиняти 5 нотаріальних дій: вживати заходів до охорони спадкового майна, посвідчення заповітів (крім секретних), видавати дублікати посвідчених документів, засвідчувати вірність копій (фотокопій) документів і виписок з них, засвідчувати справжність підпису на документах. І це добре, що жителі можуть отримати таку юридичну послугу на місці, а не їхати до Хмельницького в пошуках нотаріуса та оплачувати його послугу”, — зазначила начальниця управління нотаріату Центрально-Західного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції (м. Хмельницький) Неля Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *