COVID-19

Карантинні обмеження

У Хмельницькому з 22 березня діють посилені карантинні обмеження. За словами заступника міського голови Романа Примуша, це пов’язано з погіршенням епідемічної ситуації та для запобігання поширенню COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2.

Згідно з протоколом №2 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконкому Хмельницької міської ради, з 22 березня заборонено:
. проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім забезпечення роботи органів державної влади та місцевого самоврядування, офіційних спортивних заходів за умови дотримання учасниками санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників;
. приймати відвідувачів закладами культури і проведення масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, музеїв, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів та кінотеатрів (з наповненістю кінозалів до 50% місць);
. робота позашкільних гуртків у підвідомчих закладах культури, зокрема групові заняття, окрім роботи в дистанційному режимі.
З 22 березня також обмежений прийом громадян структурними підрозділами, виконавчими органами та комунальними підприємствами міської ради, крім надання невідкладних послуг населенню. Вчителі та педагоги усіх шкіл переведені на дистанційну форму роботи. Також перейти на дистанційну форму навчання комісія рекомендувала вишам. Дитячі садки продовжують працювати у звичному режимі.
Без змін залишаються карантинні вимоги до громадського транспорту, діяльності закладів торговельної сфери і ресторанного бізнесу.
“Обмеження можуть стати більш жорсткішими, якщо епідситуація в місті буде і надалі погіршуватися. Тоді ми переглянемо обмеження 26 березня”, — сказав Роман Примуш.
Також заступник міського голови зазначив, що в разі потреби в міській лікарні готові розгорнути додаткові місця для хворих на COVID-19. За словами Романа Примуша, через зростання захворюваності минулого тижня почали госпіталізовувати хмельничан з COVID-19 і в центральну районну лікарню. Раніше їх доправляли лише в міську та інфекційну.
“З 420 місць, які маємо розгорнутими, заповнені на 86%. Найбільше завантажена інфекційна лікарня, оскільки вона бере на себе основний удар. На 75% заповнена міська лікарня, яка з вересня також почала приймати ковідних пацієнтів. Через це було прийнято рішення, що Хмельницька районна лікарня один раз на тиждень прийматиме хворих з міста.
Ми намагаємось максимально ефективно використовувати ліжковий фонд, тому що це тягне за собою залучення і медперсоналу, і обладнання відповідного, і поставку кисню. Тому за необхідності ми готові розгорнути в міській лікарні додатково майже 150 ліжкомісць.
Практично вже розгорнутий, але ще не задіяний, госпіталь для ветеранів. В нас є домовленість з його керівництвом про те, що за необхідності ми одразу включаємо шпиталь у чергу з госпіталізації і так само будемо долучати його”.
Наразі міська лікарня вже збільшила кількість ліжкомісць для хворих на коронавірус. Зараз у медзакладі їх дві сотні, що на 50 “ковідних”ліжок більше, ніж раніше.
Також власним коштом, а це майже два мільйони гривень, заклад закупив 50 кисневих концентраторів, які вже доставлені до лікарні.
Станом на 24 березня кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19 у Хмельницькому — 15810 (+288 за добу). 12801 особа одужала (40 за добу), 2769 хворіє (347 лікується в стаціонарі).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *