Ситуація

Докази злочину зникли

Зі справи про розстріл євромайданівців
перед будівлею СБУ в Хмельницькому
зникли важливі докази.

Як повідомила адвокатка Євгенія Закревська, прокурори посилаються на те, що нібито ключові докази зникли до передачі справи до Генпрокуратури. “Коли це виробництво потрапило в Генеральну прокуратуру, велика частина доказів, на жаль, просто зникла”, — було оголошено на засіданні. Пропали фото та відеозаписи, а також кулі, які зберігалися як речові докази. Це підтвердила й сторона обвинувачення. Щоправда, прокурорка Юлія Малашич зниклі кулі чомусь назвала металевими предметами. “Щодо окремих протоколів слідчих дій, то у них відсутні додатки, зокрема, фототаблиці, записи відеофіксації. Немає одного з металевих предметів, я не можу констатувати приналежність чи не приналежність його до гільз чи набоїв, тому скажу — металевого предмета, який був вилучений з ноги одного із потерпілих. У ході досудового розслідування він також був втрачений”, — прокоментувала прокурорка. Водночас сторона обвинувачення зазначила, що з приводу цих “зникнень” варто звернутися до військової прокуратури Західного регіону, прокурори якої на той час здійснювали досудове розслідування у справі розстрілів під управлінням СБУ в Хмельницькій області.
Нагадаємо, 19 лютого 2014 року вулична акція перед будівлею управління СБУ в Хмельницькій області закінчилася стріляниною. Протестувальники намагалися штурмувати центральний вхід будівлі, після чого силовики відкрили вогонь. В людей стріляли з кулемета Калашникова. Тоді смертельні поранення отримала 71-річна Людмила Шеремет, пізніше вночі від пострілів загинув ще один активіст, Дмитро Пагор, і близько десятка протестувальників отримали поранення.
Наступного дня тодішній голова управління СБУ у Хмельницькій області Віктор Крайтор публічно заявив, що він особисто віддав наказ своїм підлеглим на застосування зброї.
Крайтора затримали та взяли під варту, однак у 2015 році він вийшов на волю, його статус обвинуваченого змінили на свідка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *