В центрі уваги

Хмельницький — Угорщина: перспективи співпраці

Міський голова Олександр Симчишин зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто та радником Посольства Угорщини в Україні з питань культури і освіти Тамашем Віціаном.

Під час зустрічі сторони обговорили питання налагодження співпраці у різних сферах. Аби поважні гості більше дізнались про Хмельницький, Олександр Симчишин презентував економічний та інвестиційний потенціал міста.
“Хмельницький — місто, яке швидко розвивається. Ми готові співпрацювати. Розвиваємося, рухаємося вперед та розраховуємо на співпрацю з Угорщиною. Готові говорити про імпортний потенціал, про співпрацю в культурній, освітній сфері та інших”, — сказав Олександр Симчишин.
В свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто презентував напрямки можливої співпраці та представив декілька цікавих проєктів у сферах переробки органічних відходів, водопостачання та водовідведення, SmartCity, транспортної інфраструктури тощо.
Олександр Симчишин наголосив, що міська рада зацікавлена у налагодженні співпраці та реалізації таких проєктів у місті, особливо, що стосується забезпечення медичним обладнанням та модернізації медичних установ. Міською радою будуть більш детально опрацьовані потенційні можливості по кожному із запропонованих напрямків.
“Нам цікаві абсолютно всі проєкти. Ми однозначно будемо аналізувати проєкт по медичному обладнанню, тому що незважаючи на те, що за останній рік ми спрямували в медицину великий фінансовий ресурс — медичне обладнання, ремонти нам вартували близько 70 млн грн, але це не достатній ресурс, можливість придбання додаткового обладнання, покращення інфраструктури самих медичних закладів нам однозначно потрібні”, — зазначив міський голова.
Також сторони домовились про налагодження партнерських відносин з одним із угорських міст, а також обговорили можливості участі хмельницьких виробників у виставках в Угорщині та долучення міських проєктів до програм країн Вишеградської четвірки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *