Мовою здоров'я

Можливість вакцинації поза чергою

Станом на 16 березня на Хмельниччині вакцинувалося від коронавірусу понад півтори тисячі осіб. Майже два десятки з них отримали щеплення поза чергою, тобто скористалися залишковими дозами вакцини Covishield. Про це повідомила головна спеціалістка департаменту охорони здоровʼя облдержадміністрації Світлана Лукаш.

Щоб отримати щеплення надлишковою вакциною, потрібно пройти спеціальну реєстрацію.

“Будь-кому з хмельничан слід звернутися до свого сімейного лікаря або на портал “Дія” та зареєструватися. Коли проводитиметься вакцинація за місцем реєстрації, його повідомлять, і він зможе отримати щеплення від коронавірусу, якщо будуть залишкові дози вакцини”, – пояснює директорка Хмельницького обласного центру громадського здоровʼя Наталія Ткачук.

Згідно з наказом МОЗ України, пріоритетними серед тих, хто може отримати щеплення залишковими дозами вакцини, є публічні особи.

Для цього їм потрібно зареєструватися на сайті центру громадського здоровʼя або обласної адміністрації. Особа має заповнити спеціальну анкету. Потім – у загальному списку вакцинації на території, де вона проживає. Після цих процедур її повідомлять про можливість отримати щеплення.

Нині серед списку пріоритетних осіб, щеплених  надлишковою вакциною, в Україні – народний депутат та письменники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *