Кримінал

Мільйони на чужій біді

На Хмельниччині перед судом постануть члени ОЗГ, які займалися збутом наркотиків в особливо великих розмірах.
Організоване злочинне угрупування, яке налагодило на території Хмельниччини виготовлення, зберігання та збут наркотичних речовин, затримали у вересні торік. Під час обшуку у злочинців було вилучено велику партію наркотиків на суму майже мільйон гривень. В ході слідства з’ясувалось, що їх зловмисники виготовляли власноруч у спеціально обладнаних для цього “лабораторіях”. Щоб не привертати увагу правоохоронців та допитливих людей, місце “лабораторій” постійно змінювали, для цього купували будинки, територія яких була обладнана камерами відеоспостереження та охороною. Працював наркобізнес цілодобово. “Товар” продавався і за готівку, і переказом на банківські картки, і навіть бартером: міняли дурман на крадені речі.
Продумали наркодилери і план знищення доказів у разі непередбачених ситуацій. Задля цього мали гранатою підірвати “лабораторію”. Під час досудового розслідування правоохоронцями зафіксовано 12 епізодів збуту членами групи заборонених речовин, а за місцем їх проживання вилучено майже 700 г амфетаміну, 200 г канабісу, 1 кг прекурсорів обладнання, а також зброю.
Наразі досудове розслідування вже завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Членам ОЗГ доведеться відповідати за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинені організованою групою), ч. 3 ст. 311 (незаконне придбання, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, вчинені повторно, організованою групою, в особливо великих розмірах), ч. 3 ст. 313 (незаконне придбання, зберігання обладнання для виготовлення психотропних речовин, вчинене повторно, організованою групою). Їм загрожує тюремний строк до 12 років та конфіскація майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *