Офіційно

Хмельницький знову в лідерах

10 березня відбулася презентація четвертого Рейтингу прозорості міст та регіонів України. Захід, організаторами якого виступили Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД, Україна), Інститут економічних і соціальних реформ (INEKO, Словаччина), проходив у форматі онлайн-семінару і транслювався на YouTube-каналі Укрінформу. Під час заходу оприлюднено оновлений рейтинг прозорості 50-ти великих міст та 22-х областей України та презентовано словацький досвід щодо прозорості органів місцевого самоврядування.
За результатами проведених досліджень місто Хмельницький увійшло до трійки лідерів, посівши 2 місце в оновленому Рейтингу прозорості міст та регіонів України. Також найпрозорішими містами України стали Вінниця (1 місце) та Сєвєродонецьк (3 місце). Саме ці міста, за словами дослідників, показали найкращі результати і довели, що завжди є можливості для покращення, щоб стати більш відкритими для громадськості.
“Міста Вінниця і Хмельницький з результатами прозорості понад 96% доводять, що є можливості для покращення і можуть бути прикладом для інших міст” — зазначив директор “Інституту соціальних та економічних реформ” (INEKO, Словаччина) Петер Голяш.
Також до десятки найпрозоріших міст увійшли Дніпро, Київ, Бахмут, Тернопіль, Кам’янське, Кропивницький, Мукачеве (наведено у порядку зменшення відсотків).
Конференція проводилась у рамках проєкту “Зміцнення демократичної стійкості ключових державних інституцій в Україні”, що реалізовується Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД) у партнерстві з Інститутом економічних питань та соціальних реформ (ІНЕКО) за фінансової підтримки Посольства США в Україні (U.S Embassyin Ukraine).
Рейтинг спрямований на підвищення ефективності органів місцевого самоврядування, громадянського суспільства та державного управління у сфері створення та нагляду за регіональною політикою, менеджменту державними підприємствами, моніторингу бюджетів та відкритості місцевої влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *