Спорт

Призери “України олімпійської”

Минулого четверга в обласному відділенні Національного олімпійського комітету відбулося урочисте нагородження переможців XX Всеукраїнського конкурсу “Україна олімпійська” серед спортивних журналістів з Хмельниччини.

Сам конкурс завершився ще 18 грудня. Фіналістів із різних куточків України онлайн привітав президент НОК Сергій Бубка. Кожному з них дипломи та сувеніри надіслали поштою. Хмельничанам, які також потрапили в коло найкращих спортивних журналістів, 4 березня нагороди вручив обласний представник НОК Віктор Флентін.
“Кращих обирали в 11 номінаціях. В конкурсі взяли участь представники 14 областей. Вони надіслали близько 500 конкурсних матеріалів. Найактивнішими виявилися вінничани, львівʼяни та миколаївці. Хмельниччину представляли п’ятеро номінантів. Із них перемогли друковані видання. Перемога хмельничан — спільна співпраця журналістів та Хмельницького представництва НОК, до складу якого входить і начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез”, — зазначив на церемонії вручення дипломів Віктор Флентін.
Втішно, що вже не вперше перемогу на конкурсі отримала наша газета “Проскурів”. Вона перемогла в номінації “Найкраща громадсько-політична газета року (відділ спорту)”.
А в номінації “Найкраща спортивна газета” перемогло обласне періодичне друковане видання “Поділля-Спорт”.
Через коронавірус минулий рік був складним для всіх, як і для спортсменів так і для спортивних журналістів. Олімпійські ігри відмінили. Цьогоріч спортсмени знову до них готуються. Тож мета журналістів — не пропустити жодного важливого етапу підготовки.
В рамках відзначення місцевих дипломантів “Україна олімпійська” нагородили й переможців XIV Всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії. Його теж проводить Національний олімпійський комітет. Так, найкраще спортивне фото в категорії учасників до 16 років зробили молоді фотографи Тимур Сухарєв із Хмельницького та Діана Ковбасюк зі Слобідки-Красилівської.
“Своєю світлиною показав емоції в спорті, динаміку. Заохотив молодь до занять улюбленими видами спорту. Мою світлину, яка на конкурсі зайняла друге місце, можна знайти в Instagram. На ній друг Ілля виконує складний баскетбольний елемент — данк”, — кажеТимур .
Цього року хмельничани подали чи найбільше світлин на конкурс спортивної фотографії. Їх авторами стали 58 учасників. Активну участь у конкурсі взяв обласний інститут післядипломної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *