Кримінал

“Колекціонер”

Служба безпеки України запобігла контрабанді культурних цінностей, які до країн ЄС намагався переправити мешканець Хмельниччини. Загальна вартість вилучених предметів старовини становить понад мільйон гривень.

За попередніми даними слідства, протиправну діяльність організував місцевий колекціонер. Через один з міжнародних інтернет-аукціонів він продавав клієнтам з-за кодону монети ХV-XVII століть. А щоб переслати культурні цінності, використовував сервіси міжнародного поштового зв’язку. Для конспірації контрабандист вказував у посилках вигадані персональні дані відправника.
“Під час обшуків за місцем проживання в колекціонера правоохоронці виявили ще майже 2,5 тисячі раритетних монет, які він планував продати зарубіжним клієнтам”, — підкреслюється в повідомленні.
У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими управління СБУ, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *