Спорт

Дебютна бронза

На чемпіонаті України з плавання серед молоді та юніорів, який наприкінці лютого проходив у Дніпрі, хмельничанка Ірина Тоненька стала третьою. Бронзу для міста плавчиня виборола, долаючи дистанцію 50 та 100 метрів на спині та вільним стилем. Всього у змаганнях взяли участь 420 плавців (160 дівчат та 260 юнаків).

Навчається бронзова призерка в обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді. Саме після тутешніх наполегливих тренувань зуміла подолати свій власний рекорд і стала третьою на чемпіонаті України з результатом 0.30,27 хвилини.
“Нині згадую, як переживала через затримку результатів запливу. Сталося це тому, що фініш однієї з плавчинь не зафіксувало табло. Зайвих десять хвилин очікування на балконі для мене здавалися вічністю. Своїм результатом задоволена, таких успіхів досягла вперше за свою спортивну кар’єру”, — ділиться враженнями дівчина.
До бронзи на стометровому запливі на спині Ірині Тоненькій не вистачило секунди. На цій відстані її обійшла киянка. Нині в шістнадцятирічної спортсменки — нові тренування, підготовка до чергових етапів змагань.
“Пишаємося, що Ірина на чемпіонаті України підтвердила норматив майстра спорту. Вона суттєво покращила свої результати й на запливі 100 метрів. Також на чемпіонаті Ірина спробувала свої сили на дистанції 50 метрів у вільному стилі. Тут до фінішу доплила сьомою”, — зазначає тренер-викладач спортсменки Наталя Свистіль.
Крім Ірини Тоненької, на чемпіонаті Хмельниччину представляли ще чотири спортсмени. Золото та срібло здобув вихованець обласного центру фізичного виховання учнівської молоді Андрій Коваленко. Нині юнак навчається в спортивному виші столиці, тому представляв Київ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *