Від слова до діла

Голови громад Хмельниччини на зв’язку

Олександр Симчишин провів перше засідання регіонального
відділення Асоціації міст України

В онлайн-форматі відбулося засідання голів громад Хмельниччини. Його провів міський голова Хмельницького, голова Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Олександр Симчишин. Під час зборів обговорили нагальні проблеми органів місцевого самоврядування краю та майбутні освітні заходи для фахівців місцевих рад.
Оскільки до наради долучились не лише громади, які є членами АМУ в Хмельницькій області, Олександр Симчишин розповів про роль Асоціації міст України у напрацюванні законопроєктів, що пов’язані із роботою органів місцевого самоврядування та поточних проблемах, над вирішенням яких зараз активно працюють.
“Найближчим часом відбудуться загальні збори правління АМУ. Після них ми ще раз зберемось і обговоримо питання, які будуть озвучені делегатами зі всієї України, щоб напрацювати консолідовану позицію громад Хмельниччини. Також ми хочемо долучити до активної співпраці представників влади різного рівня: від району, області – до центральної влади, нардепів, уряду. Тому дуже важливо налагодити зворотній зв’язок, і чекатиму на ваші побажання. Сподіваюсь на активну комунікацію, обмін досвідом і продуктивну роботу”, — наголосив голова регіонального відділення АМУ.
Міський голова Славути, член правління АМУ Василь Сидор вкотре порушив проблему, яка склалась із тарифною політикою: “Врегулювати ціну на енергоносії для населення вдалось. Однак, комунальні підприємства планомірно доводяться до банкрутства. Вони не в силах “потягнути” різницю в тарифах. Це реальна загроза, ми можемо не увійти в новий опалювальний сезон”.
Увагу на цій проблемі акцентував й міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук. Разом з тим він зупинився на питаннях, які суттєво зменшують дохідну частину місцевих бюджетів. Зокрема, мова йшла про відсутність механізму нарахування акцизу на пальне та відсутність сплати пайової участі забудовників, яка з 1 січня 2021 року перестала надходити до місцевих бюджетів.
В ході засідання голови громад Хмельниччини домовились надати пропозиції щодо освітніх заходів (практикумів, вебінарів, засідань РВ), які відбуваються на базі Хмельницького регіонального відділення у рамках проекту “ПУЛЬС”. Олександр Симчишин нагадав про можливість отримати галузеві консультації в місцевих радах та наголосив, що сподівається на продуктивну співпрацю і готовий, зі свого боку, докладати всіх зусиль, щоб спільно відстоювати інтереси громад краю.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *