Кримінал

Нестача майна в царині культури

Під час аудиту, який проводився на госпрозрахункових підприємствах області, в Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва виявили нестачу майна.
За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 191 Кримінального кодексу України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає до 5 років позбавленням волі.
“Ми взяли перелік необхідного устаткування, яке було придбане, та на яке протягом двох років було виділено приблизно 900 тисяч гривень. Ми провели інвентаризацію, в ході якої не виявили більшої частини устаткування з цього переліку”, — каже голова Хмельницької обласної Ради Віолетта Лабазюк.
Нагадаємо, що цим закладом керує співак Андрій Клименко. За словами Ігоря Кирєєва, який виконує обов’язки заступника директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, Клименко з 3 лютого цього року перебуває на лікарняному. Слідство триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *