Стратегія

Благоустрій — завдання номер один

В міськраді обговорили стратегію розвитку Хмельницької громади на найближчі п’ять років.

Над проєктом стратегії працювала робоча група, до якої увійшли й старости приєднаних округів. Кожен із них висловив свої міркування та пропозиції щодо розвитку сіл, які стали частиною Хмельницько тергромади. За основу нового проєкту брали стратегію розвитку міста.
“Під час засідання робочої групи йшлося більше про інфраструктурні проєкти, оскільки економічні програми імплементуються, розширюючи свою дію на всю територію громади. Нині можемо передбачити конкретні об’єкти в приєднаних територіях”, — зазначає начальниця міського управління економіки Оксана Новодон.
До 2025 року планують реалізувати цілий ряд проєктів, які покращать життя в прилеглих селах. Серед них — будівництво зовнішніх мереж водопостачання в Шаровечці протяжністю понад 16 кілометрів. А також розвиток інфраструктури на території Олешинського округу. До його складу входять п’ять сіл і садівниче товариство.
“Справ дуже багато, але впевнена, що все реально зробити в задані терміни. Необхідно реалізувати всі задуми та ідеї, які покращать людям життя. Адже для громади, вважаю, однаково важливо бути забезпеченими водою, їздити та ходити гарними дорогами, мати якісне освітлення”, — каже староста Олешинського округу Валентина Базилюк.
Ознайомитися з проєктом стратегії та бюджетом витрат можна на сайті міської ради.

Марина Зінов’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *