Кримінал

Апеляція “накинула” термін крадію

На 7 років суд першої інстанції відправив за ґрати 25-річного жителя Славути, причетного до розбійного нападу та серії крадіжок. Прокурор подав апеляційну скаргу і Апеляційний суд Хмельницької області збільшив термін ув’язнення на 2 роки.

Зловмисника поліція затримала ще у 2019 році, коли він з розкладним ножем напав на власника пункту прийому металобрухту і почав вимагати у нього гроші. Під час сутички зловмисник порізав підприємцю щоку. Свідком бійки став випадковий перехожий, який і допоміг потерпілому викликати поліцію і затримати нападника. Ним виявився наркозалежний місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.
У ході досудового розслідування правоохоронці довели причетність затриманого до серії крадіжок з приватних будинків, під’їздів багатоквартирних будинків, гаражів, підвалів, господарських будівель. Сума викраденого майна (електроприлади, будівельні інструменти, велосипеди, двигун до трактора та інше) перевищила 100 тисяч гривень. У вересні 2020 року Шепетівський міськрайонний суд визнав молодого чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених чч 2, 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді 7 років і 1 місяця позбавлення волі. Апеляційний суд Хмельницької області збільшив термін ув’язнення на 2 роки — загалом 9 років і 1 місяць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *