на часі

Зручно, надійно і вигідно

Місто поступово переходить на єдиний спосіб оплати проїзду в громадському транспорті.

Незабаром звичайні квитки вийдуть з обігу, а щоб проїхати в тролейбусі, потрібно придбати електронний квиток. І хоча інформаційна компанія ще не стартувала, е-квитки містяни вже почали купувати.У продажу вони є в торгівельних точках на зупинках громадського транспорту. Потім електронний квиток потрібно поповнювати грішми. Зробити це можна через сайт “Герц” або через сайт “My city”. З часом для більшої зручності через термінали. Всього в місті буде 5-6 “пунктів” поповнення квитка коштами, в тому числі і готівкою.
Нагадаємо, що усі тролейбуси в місті вже обладнані валідаторами – спеціальними зчитувальними пристроями. Вони розташовані біля дверей та у салоні транспорту. Пасажиру достатньо просто провести квитком, розміром із банківську картку, біля валідатора. Проїзд оплачений. До речі, пільгові категорії населення, яким електронні квитки видаються безкотовно, почали ними користуватися ще торік.
“Картка — це зручно. Зайшов до салону тролейбуса, провалідував квиток і їдеш. Якщо на маршруті зайшов контроль (контролерів в транспорті не буде), потрібно прикласти картку до спеціального приладу, який покаже чи проплачений проїзд. Це сучасний європейський метод і його потрібно розвивати”, — прокоментував заступник міського голови Микола Вавринчук.
На аналогічну систему мають перейти і приватні перевізники. Адже мета цієї інновації – зробити більш зручною для пасажирів оплату за проїзд. Окрім цього, розрахунок у безготівковій площині унеможливлює будь-які маніпуляції з коштами. Це дасть змогу вивести велику кількість коштів з тіні і визначити скільки пільговиків скористалось міським громадським транспортом, адже від цього залежатиме яку компенсацію отримають перевізники за їх перевезення.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *