Кримінал

Обережно шахраї

Лише за одну добу до поліції звернулося семеро хмельничан, які стали жертвами шахраїв. Загальна сума збитку потерпілих склала понад 120 тисяч гривень.

Один із потерпілих 20-річний мешканець Хмельницького. Хлопець повівся на телефонний дзвінок жінки, яка представилась працівницею банку. Під приводом запобігання незаконному зняттю коштів, шахрайка випитала реквізити і зняла з рахунку потерпілого 7138 гривень. Точнісінько за такою ж схемою втратив майже 10 тисяч гривень і 54-річний хмельничанин. Тільки потерпілому повідомили, що його картка заблокована.
Ще одна жертва потрапила на вудочку зловмисників, продаючи через Інтернет меблі. У продавця шахрайським шляхом видурили понад 36 тисяч гривень. За такою ж схемою на 8 тисяч гривень ошукали 37-річну місцеву жительку. Тільки цього разу йшлося про продаж кавомашини.
За старою схемою: “ваш син потрапив у ДТП” шахраї ошукали двох пенсіонерок. 79-річна хмельничанка, рятуючи сина, який, за словами пройдисвітів, потрапив в аварію і йому потрібні кошти на лікування, передала шахраям 30 тисяч гривень. А 72-річна місцева жителька за такою ж схемою втратила тисячу гривень, 150 євро та 700 доларів США. Тільки до неї серед ночі зателефонував “лікар”.
Повірив шахраю, який представився адміністратором ярмарку, й хмельницький підприємець, віддавши йому майже 6 тисяч гривень за оренду кіоска.
За всіма цими фактами працівники поліції проводять перевірки і встановлюють усі обставини подій. Принагідно правоохоронці закликають громадян бути уважними й обережними під час проведення фінансових операцій та не довіряти незнайомцям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *