на часі

Тарифи не зміняться

До кінця опалювального сезону тарифи на тепло для хмельничан не зміняться. Нині вони залишаються одними з найнижчих в Україні. Про це під час брифінгу 3 лютого повідомив міський голова Олександр Симчишин.
Для комунального підприємства “Південно-Західні тепломережіˮ, яке обслуговує третину споживачів міста, тариф затверджує виконком. У грудні його підвищили тільки для бюджетних установ.
Наприкінці минулого року на фінансову підтримку теплопостачальних підприємств із бюджету міста виділили 30 мільйонів гривень. Водночас вартість електроенергії, водопостачання та газу, яку встановлює НКРЕКП та Нафтогаз, суттєво впливає на комунальні підприємства. Лише за транспортування блакитного палива місто має сплатити 161 мільйон гривень за рік.
“Заплановано підписання меморандуму між Кабміном і міськими головами. Нині міські голови відмовляються його підписувати. Вимагаємо, щоб фіксована верхня ціна на газ була встановлена й для теплопостачальних підприємств. Якщо врахувати підвищену ціну на розподіл газу, матимемо дев’ять тисяч гривень за тисячу кубометрів. Це не прийнятна ціна! При тому, що влітку газ закачували по 2700, 2500 гривень”, — зазначає Олександр Симчишин.
Попри високі ціни на газ, тарифи, встановлені міською владою, залишаються незмінними. І до кінця опалювального сезону хмельничани платитимуть один із найменших тарифів в Україні, що обслуговує КП “Південно-Західні тепломережі”.
Для іншого теплопостачального комунального підприємства “Хмельницьктеплокомуненерго” тариф встановлює НКРЕКП, яка коригує цей тариф кілька разів на рік, зважаючи на зміни вартості газу.
Не піднімають в місті поки що тариф на сміття, він не зміниться в березні.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *