Доброчинність

Життєво необхідне медобладнання для дітей

Всеукраїнська благодійна організація “Дарунок” закупила два монітори пацієнта для Хмельницької міської дитячої лікарні. Вартість обладнання складає понад 270 тисяч гривень. Це прилади для постійного контролю параметрів життєдіяльності важко хворих та оперованих пацієнтів.
За словами представниці ВБО “Дарунок” у нашому місті, що діє з минулого року, Юлії Мандзяк, благодійні кошти отримали завдяки акції Інтернет-мережі “Ланет”. Всього зібрали 273 тисячі гривень. З усіх заявок, поданих на благодійну організацію, пріоритет надали саме реанімаційному відділенню Хмельницької міської дитячої лікарні.
Нове обладнання ліцензоване та сертифіковане в Україні.
“Це — наші очі й вуха. Завдяки монітору пацієнта можемо бачити, наприклад, як скорочується серце, насичується киснем кров. Крім того, є додаткова можливість бачити кількість вуглекислого газу, який видихає пацієнт. Такої діагностики раніше не робили”, — зазначає виконувач обов’язки завідувача відділення анестезіології інтенсивної терапії для дітей Володимир Лисик.
За словами директорки міської дитячої лікарні Наталі Зимак-Закутньої, таке обладнання в лікарняній реанімації дуже потрібне. Монітори допоможуть при лікуванні хворих на CОVID-19. 20 діток у реанімаційному відділенні вже вилікували від цієї недуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *