Ситуація

Випробування снігом і негодою

За прогнозами метеорологів, через переміщення південно-західного циклону та пов’язані з ним атмосферних фронтів Хмельниччину очікувало значне погіршення погодних умов.
Сильний сніг із дощем протягом неділі й понеділка, на дорогах ожеледиця, туман, хуртовини, посилення північного вітру до 17-22 м/с, що відповідає першому (жовтому) рівню небезпеки. Такі погодні умови значно ускладнили рух автотранспорту, суттєво вплинули на роботу служб комунального господарства та об’єктів соціальної інфраструктури.
На дороги в Хмельницькому виїхала рекордна кількість техніки й людей: більше 40 спецавтомобілів і 500 двірників. Прибирати сніг комунальники почали ще з недільного вечора. Працювали всю ніч і до шостої ранку понеділка найбільші магістралі були розчищені. На щастя, негода не спричинила в місті серйозних аварій, обривів електромереж, падіння дерев. Натомість найбільше дошкуляли містянам численні затори, понад 50 людей травмувалися.
До речі, з 8 лютого за роботою снігоприбиральної техніки хмельничани можуть спостерігати онлайн на інтерактивній карті, яку запустили в міській раді. За словами директора департаменту інфраструктури Василя Новачка, побачити, в якому саме мікрорайоні міста, на якій вулиці та який транспортний засіб розчищає сніг, можна на сайті comm.dozor.tech.

Ігор Самчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *