Світ захоплень

Юні підкорювачі вершин

Тим, хто любить пригоди, не завадить зимовий мороз. Низька температура, сніг, навпаки, ваблять тих, хто в душі в доброму розумінні авантюрист і романтик. Таких змалечку виховують в міському центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.
Нещодавно вихованці тутешнього туристичного гуртка “Всюди буду” навіть підкорили вершини. Юні туристи в супроводі педагогів пройшли 11 кілометрів високим Чорногірським хребтом Карпат. Піком їхньої подорожі було сходження на Говерлу.
Група альпіністів, а це старшокласники міських шкіл, мали нагоду не просто насолодитися красотами засніжених найвищих точок України, а й перевірити свої набуті знання та навички. Так, школярі відмінно здолали подорож при температурі -18˚С та сильному вітрі. Опанували техніку тропіння в глибокому снігу, ходу в три такти, ознайомилися з роботою льодоруба, як засоба самостраховки.
З усіма поставленими наставником завданнями вихованці впоралися на відмінно. Нині підкорювачі гір готуються до складніших маршрутів. Як зазначають педагоги центру, а це найчастіше професіонали своєї справи: спортивні тренери, майстри спорту, зимові походи — найцікавіші, а ще найкраще гартують дух та тіло юного туриста. Гори вимагають вагомої підготовки та попереднього досвіду. Тому учень, який не склав іспити з усіх належних дисциплін “відмінноˮ, в подорож такого рівня не йде.
До походу в зимові гори учні готуються в міському Дендропарку. З рюкзаками, компасами, усім належним спорядженням вони освоюють особливості тутешньої природи.
Нещодавно тренування зі спортивного орієнтування в Дендропарку провів викладач Олександр Краюшин.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *