Добрі справи

Український січень Валентини Базилюк

Наша волонтерка — лауреат всеукраїнської премії імені Якова Гальчевського

Патріотичне волонтерство масово відродилося в Україні в буремні дні й місяці Революції гідності та початку російсько-української війни. За сім останніх років ця потужна народна любов стала дієвим виявом патріотизму й об’єднала всіх, кому небайдужа доля незалежної України. Депутат Хмельницької районнної ради, староста сіл Олешин, Іванківці, Черепівка, Черепова, Велика Калинівка Валентина Базилюк, голова громадської організації “ДІЯ” відома не лише на Поділлі, а й в Україні, активною суспільною діяльністю: упродовж семи років волонтери “ДІЇ” не залишають без уваги, без благодійної допомоги й наших воїнів, які захищають Україну, та дітей сиріт, які потребують громадської підтримки й любові.
А в січні 2021 року Валентина Андріївна стала лауреатом всеукраїнської премії ім. Якова Гальчевського “За подвижництво в державотворенні” в номінації “Громадський діяч”. За багаторічною традицією, яка була започаткована ще в 1995 році, напередодні Дня соборності України громадський комітет премії назвав своїх лауреатів за підсумками 2020 року. Як і в минулі роки, до цієї знаменної дати нашого історичного календаря члени комітету шляхом рейтингового голосування визначили переможців премії в номінаціях, які охоплюють різні сфери державотворчої діяльності, залишаючи незмінним основний критерій оцінки: послідовне подвижницьке служіння українській ідеї та праця для зміцнення української державності.
Наша газета приєднується до заслужених привітань Валентині Базилюк, для якої січень розпочався традиційно: благодійними акціями. Уже вдруге, з початку різдвяних свят хмельницькі волонтери відправляються з благодійним вантажем на схід, до наших воїнів Хмельницького підрозділу “Богдан”, добровольчих батальйонів. Як завжди, на своїй сторінці в Facebook Валентина Андріївна дякує всім, хто відгукнувся на черговий збір волонтерської допомоги: педагогічному, батьківському, учнівському колективам Іванковецькому ліцею, громаді села Осташки, пані Нелі та Павлові, Наталії Беренді та вірянам ПЦУ в Олешині та Іванківцях.
Небайдужість до долі дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування об’єднує “ДІЮ” з іншими благодійними організаціями, зокрема БДФ “Щедрику-Ведрику”. Вже традиційно волонтери “ДІЇ” та “Щедрика” вручили подарунки дітям з різними вадами здоров’я, з багатодітних родин, дітям загиблих воїнів і з сіл Черепівка, Черепова, Олешин, Велика Калинівка, Іванківці, до різдвяно-новорічних свят.

Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *