Добрі справи

“Книга добра” допоможе одужати

Добре слово казок та оповідань повчає й заспокоює дитину, за цікавою книжкою юний читач забуває про все на світі, інколи навіть про хворобу. Згадаймо дитинство, коли, залишаючись на домашньому лікуванні, куталися в ковдру й читали улюблених “Лиса Микиту” чи “Федька-халамидника”. Тому хмельницькі активісти вирішили зробити читальню й у міській дитячій лікарні.
Протягом міського Різдвяного ярмарку діяла акція “Книга добра” з метою збору дитячих книг для пацієнтів медичного закладу. Усього зібрано понад 700 книжок. Більшість — у твердих палітурках, бо до читача мали потрапити дезінфікованими.
Ідея заснування дитячої читальні настільки усім сподобалася, що вже незабаром у лікарні облаштували затишну читальню з кольоровими сучасними книгами на різну тематику. На книжкових полицях — й іграшки. Література книгозбірні доступна дітям та їх батькам, які можуть забавити казкою дитину, котра ще не вміє читати.
Цікаво, що на обкладинках деяких книг ті, хто їх подарували, залишали свої теплі побажання хворим дітям.
“Завдяки небайдужим дитяча лікарня відтепер має бібліотеку з великим книжковим фондом. Найцінніше, що кожна книжка зʼявилася тут не випадково! Дякуємо усім, хто долучився до акції. Дива поряд”, — зазначили медики на сторінці лікарні в Facebook.

Марина Зінов,єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *