Офіційно

Звітує спостережна комісія

При виконавчому комітеті працює спостережна комісія. Комісія покликана займатися сприянням у вирішенні питань реабілітації, соціальної адаптації, працевлаштування та побутового влаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі.
Рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 23.05.2019 №459 було створено спостережну комісію в новому складі, а рішенням виконавчого комітету від 24.12.2020 №1029 оновлено склад спостережної комісії. Очолює спостережну комісію заступник міського голови Михайло Кривак. До її складу, окрім посадовців, входять представники міського центру зайнятості, громадських організацій.
Минулого року комісія працювала відповідно до плану роботи на 2020 рік, затвердженого головою комісії. Засідання спостережної комісії проводяться за необхідністю.
За 2020 рік спостережною комісією за участю осіб, які утримуються в державній установі “Хмельницьке СІЗО”, представників слідчого ізолятора та Хмельницького міськрайонного відділу філії державної установи “Центр пробації” в Хмельницькій області проведено шість засідань. Всього було проведено вісім засідань. Крім цього, за сприяння спостережної комісії працівниками Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї та молоді й Хмельницького міського центру зайнятості було проведено три онлайн-семінари з особами, які утримуються в державній установі “Хмельницький слідчий ізолятор”.
У 2020 році спостережною комісією були проведені засідання, на яких обговорювалися звіт про діяльність спостережної комісії за 2019 рік, питання щодо планування діяльності спостережної комісії на 2020 рік, розглядались листи громадських організацій та осіб, які утримуються в державній установі “Хмельницький слідчий ізолятор” щодо умов утримання в установі та дотримання прав та інтересів осіб у СІЗО, проводились зустрічі із представниками адміністрації державної установи “Хмельницький слідчий ізолятор”, регіональним представником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, телефонні конференції з керівництвом філії Державної установи “Центр охорони здоров’я Державної кримінальної виконавчої служби України в Хмельницькій області”.
На виконання своїх завдань у 2020 році спостережною комісією при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради проводились виїзні засідання в державній установі “Хмельницький слідчий ізолятор”, а саме: до дня Конституції України, до дня захисту прав дитини, до Дня Святого Миколая, до 2021 Нового Року. Крім цього члени спостережної комісії при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради разом із працівниками міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й працівниками Хмельницького міського центру зайнятості в Хмельницькому СІЗО проводили відеолекторії, веб-семінари щодо подолання конфліктних ситуацій і з неповнолітніми, що утримуються в СІЗО, тренінги та інформаційні лекції на теми: “Права дитини”, “Конституція України — основний закон. Основні конституційні права громадян. Захист конституційних прав та свобод громадян”, “Права та обов’язки у сфері реалізації права на працю, соціальний супровід у сфері зайнятості, можливості та послуги Державної служби зайнятості” для осіб, які перебувають в СІЗО, профінформаційні семінари для неповнолітніх осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі та для осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, виховні бесіди.
Загалом за 2020 рік спостережна комісія здійснювала свою діяльність в умовах карантинних обмежень, проте згідно із затвердженим планом роботи, в ході якої здійснювались організація та безпосередній громадський контроль за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання, сприяння органам і установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створенні належних умов для їх тримання, організації виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, наданні допомоги в соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *