Мовою здоров'я

Для якісного лікування

У міській лікарні з’явився новий УЗД-арапат преміум-класу. Закупили обладнання вартістю 2 мільйони, 793 тисячі гривень за кошти медзакладу. Апарат дає можливість вчасно й чітко оцінювати та діагностувати патології в пацієнтів.

— Нове придбання допомагає хірургам, гінекологам, урологам і кардіологам. На цьому апараті можна зробити ультразвукову діагностику серця, інших внутрішніх органів. А також скринінгові методи УЗД-молочних залоз, що нині дуже актуально. Цей метод не є інвазивним, він — комфортний для жінок. І без дискомфорту, без болю можна обстежити організм з точністю до 94%, — зазначає медичний директор КП “Хмельницька міська лікарня” Володимир Мойсюк.
У порівняні з іншим подібним обладнанням, що є у лікарні, новий УЗД-апарат має додаткову функцію. Так, на ньому можна досліджувати еластичність тканин. Це значно допомагає при діагностиці новоутворень.
Нині в відділенні ультразвукової діагностики працює чотири лікарі. До початку карантину щодня в середньому один спеціаліст обстежував до 20 пацієнтів.
За словами медиків, охочих обстежитися за допомогою нового УЗД-апарату серед хмельничан є багато. Але через карантинні обмеження приймаються лише екстренні хворі з гострою патологією або ті, кого привезла швидка. Також обстежуються пацієнти, які перебувають на госпіталізації. Всього в міській лікарні є п’ять УЗД-апаратів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *