Актуально

Вакцинація на Хмельниччині: пріоритети

Як зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Косовська, в Україні прийняте стратегічне рішення щодо проведення імунізації населення від COVID-19.

Оскільки кількість вакцин на Хмельниччині, як і в усьому світі обмежена, процедуру проводитимуть поетапно. Першочергово вакцинуватимуть групи високого ризику: медиків, військових, осіб старшого віку. Проаналізувавши ситуацію захворюваності на Хмельниччині, визначено пріоритет вакцинації для працівників мобільних бригад по боротьбі з коронавірусом, 23 лікарень, лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19. А також працівників екстреної медичної допомоги та осіб, які працюють у системі соціального захисту. За підрахунками — це 11 тисяч 198 осіб. Вакцинація є добровільною, щеплення можна зробити лише за згодою особи. З пріоритетних у вакцинації на Хмельниччині, станом на 1 лютого, дали згоду 4 тисячі 926 осіб. Вакцинація проводиться безкоштовно.
Стратегічний державний план вакцинації передбачений на 2021-2022 роки.
Імунітет від COVID-19 українцям допоможуть отримати вакцини американського виробника Pfizer та шведського AstraZeneca, планують також вакцини й китайського виробника. За рішенням уряду, українці не будуть щеплюватися російською вакциною.
Зберігатимуться вакцини в спеціальних холодильних камерах при температурах -70˚С. Такі камери закуповуватимуться на державному рівні. На думку медиків, в області вони не потрібні. Привезені на Хмельниччину вакцини потрібно буде використати протягом п’яти годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *