Територіальна громада

76 мільйонів гривень на медичну галузь

На поточний рік у міському бюджеті на сферу охорони здоров’я виділили понад 76 мільйонів гривень. Питання фінансування галузі охорони здоров’я є пріоритетним у роботі Хмельницької міської ради, особливо зважаючи на складний карантинний 2020 рік. Відтак загальний обсяг видатків по галузі “Охорона здоров’я” на 2021 рік склав 76 431,4 тисячі гривень. З них на зарплату для закладів охорони здоров’я виділено 4 113,3 тис. грн. Це кошти на оплату праці працівників закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу мешканцям громади, що не передбачена програмою медичних гарантій та не оплачується Національною службою здоров’я України.
На безоплатний пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування виділено 7 600 тисяч гривень на рік.
На відшкодування коштів для забезпечення дітей із малозабезпечених сімей дитячим харчуванням міська рада виділила 216,0 тис. грн. А відшкодування вартості обстеження хмельничан методом магнітно-резонансної томографії обійдеться міському бюджету у 800 тисяч гривень.
На оплату комунальних послуг та енергоносіїв заплановано витратити 33 297,3 тисячі гривень.
Традиційно надаватимуться безкоштовні стоматологічні послуги пільговим категоріям населення. На це в бюджеті міста передбачено 6 881,9 тис. грн, у т.ч. для надання безкоштовної стоматологічної допомоги учасникам АТО (зубопротезування) — 1 287,6 тисячі гривень.
З бюджету розвитку закладам медичної галузі передбачили виділити 7 174,8 тисячі гривень. Зокрема в Хмельницькій міській лікарні завершать капремонт сантехнічних вузлів першого поверху корпусу №1 (268 тис. грн); капремонт приміщення другого поверху та центральний вхід відділення амбулаторного гемодіалізу корпусу №4 (900,0 тис. грн). Крім того, закуплять електрохірургічний апарат з функцією лігування судин (437,5 тис. грн).
Хмельницькій міській дитячій лікарні замінять два лікарняні ліфти в головному корпусі (2 245,8 тис. грн); зроблять реконструкцію відділення невідкладної допомоги та реанімації (500,0 тис. грн).
На придбання УЗД апарату в Хмельницький перинатальний центр передбачено 500 тис. грн.
У Хмельницьку інфекційну лікарню закуплять санітарний автомобіль (1 000 тис. грн); та капітально відремонтують терасу корпусу №3 (299,8 тис. грн).
Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр оновиться комп’ютерною технікою (600,0 тис. грн), трубкою для флюорографа (100,0 тис. грн). У поліклініці №2 зроблять реконструкцію кабінету №9 під санвузол (123,9 тис. грн). А в поліклініці №1 капітально відремонтують санвузол першого поверху (77,1 тис. грн).
На виконання Програми бюджетування за участю громадськості (Бюджет участі) для проєктів-переможців передбачено 372,7 тис. грн. Це — комунікаційна система для пацієнтів, зокрема й з обмеженими можливостями, поліклінік №№1 і 4 — 136,3 тис. грн; придбання веноскопа для виїзної бригади паліативної допомоги — 107,0 тис. грн; придбання інкубатора та опромінювача для обігріву новонароджених — 129,4 тис. грн.
Передбачені й кошти на добровільне страхування працівників міських комунальних закладів охорони здоров’я, які наражаються на небезпеку інфікування COVID-19 під час виконання своїх професійних обов’язків. На це в бюджеті міста заклали 642,850 тис. грн.
Детальніше про видатки галузі “Охорона здоров’я” читайте на сайті Хмельницької міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *