Юридичний кабінет

Дозвіл на безвіз

З 2021 року зміняться правила перетину кордону з ЄС. Про це повідомила Місія України в Європейському Союзі.
ЄС запроваджує Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS). Це означатиме зміни до умов безвізових подорожей до ЄС для громадян третіх країн, зокрема України, Австралії, Бразилії, Великої Британії, Канади, США та Японії. Таким чином із 2021 року перед поїздкою до Європейського Союзу українці повинні:
— подати онлайн заявку для отримання дозволу на перетин кордону: цей процес триватиме декілька хвилин, якщо у правоохоронних органів не буде застережень;
— за кожну заявку потрібно сплатити 7 євро комісії, для людей до 18 років і старших за 70 років — отримання дозволу безкоштовне;
— дозвіл буде дійсним протягом трьох років чи до завершення дії проїзного документа, тобто дозвіл не потрібно буде отримувати перед кожної поїздкою.
“Попередня авторизація дозволить Європейському Союзу завчасно ідентифікувати осіб, які можуть становити міграційну/безпекову загрозу, та значно підвищить безпеку зовнішніх кордонів ЄС. Нова система також дозволить суттєво зменшити кількість відмов у в’їзді до ЄС безпосередньо при перетині кордону, адже подорожуючі будуть знати завчасно, чи немає у держав-членів ЄС застережень щодо їхньої поїздки”, — пояснили в Місії України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *