Місто і влада Територіальна громада

“Сілістра” повертається

Цілісний майновий комплекс “Кінотеатр Сілістра”, який перебував у оренді ТОВ “Браво”, що належить місцевому підприємцю Віктору Вікарчуку, перейшов на баланс комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень.

Таке рішення ухвалили члени виконавчого комітету Хмельницької міськради.
Майже рік на цьому об’єкті працювала інвентаризаційна комісія міськради. Втім сьогодні навіть спеціалістам надзвичайно важко виокремити орендовані площі, оскільки орендар шляхом різних добудов та реконструкцій їх змінив, причому часто з порушеннями будівельних норм та без відповідних дозволів. Відтак без залучення експертів не обійтися, переконаний міський голова. Водночас Олександр Симчишин не виключає, що справа ця затяжна, оскільки однозначно будуть судові позови.
“Я сподіваюсь, що нам вдасться відвоювати фізично, а не тільки на паперах власність тергромади міста, щоб ця територія була власністю тергромади. Не можна одному комусь користуватися власністю всієї територіальної громади. Це майно кожного мешканця міста і кожен має ним розпоряджатися через органи місцевого самоврядування”, — зазначив Олександр Симчишин.
Водночас міський голова вважає, що зважаючи на складність цього об’єкта, можна було б іти іншим шляхом, щоб колишній орендар орендував його й надалі, але сплачуючи кошти за оренду, або погодився на викуп цього майна, але у законний спосіб через аукціон, через “Прозоро” та згідно з передбаченими процедурами, які захищають права і орендаря, і власника. Але, очевидно, такі умови ексорендаря не влаштовували, а відтак за рішенням виконкому цілісний майновий комплекс “Кінотеатр Сілістра” перейшов на баланс комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень.
Більше того, орендар не надав членам інвентаризаційної комісії необхідні документи для здійснення розмежування майна, а згодом почав не допускати їх на територію об’єкта. І вже навіть після розірвання договору оренди ТОВ “Браво” продовжує користуватися комунальним майном. За словами міського голови, коли будуть відповідні судові рішення, у законний спосіб з орендаря будуть стягнені кошти за фактом використання майна без укладеного договору.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *