Ставка на перспективу

Нових тролейбусів побільшає

Програмою розвитку міського електротранспорту, яку затвердили депутати міськради, передбачено оновити тролейбусний парк КП “Електротранс”.

Для покращення перевезень містян у громадському транспорті місто планує впродовж п’яти років закупити 96 нових тролейбусів. На це буде спрямовано майже два мільярди гривень. Водночас частина коштів буде витрачена на заміну застарілих тягових підстанцій на сучасні модульні силові агрегати, що дозволить КП значно зменшити й споживання електроенергії. Водночас міська влада розраховує на підвищення прибутковості міського електротранспорту, яке можливе за рахунок максимальної прозорості та точності обліку фактично наданих підприємством послуг.
Нагадаємо, протягом 2017-2020 років у Хмельницькому придбано 32 тролейбуси, 5 з яких працюють на автономному ходу, а 6 капітально відремонтовані. Щорічно послугами міського електротранспорту користуються майже 42 мільйони пасажирів, з яких 30 мільйонів — пасажири-пільговики.
Для довідки: транспортна мережа КП “Електротранс” складається з 24 тролейбусних маршрутів, загальна довжина яких 193,7 км. Щодня містом курсують 76 тролейбусів у першу зміну та 18 автобусів на 4 маршрутах. Майже 80 відсотків машин працюють на маршрутах уже 10 років, перетнувши екватор встановленого терміну експлуатації.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *