Пріоритет

Стихійних звалищ у селах не буде

Проблема сміття є важливою і актуальною сьогодні, зокрема і в селах. Бо якщо у місті його вже почали сортувати, а за вивіз побутових відходів містяни платять гроші, то в селах цей процес ще навіть не починався. Тут відсутні і схеми санітарної очистки, і контейнери для збору твердих побутових відходів, і збір та вивезення відходів. Відтак люди у селах, не замислюючись, залишають сміття або на берегах ставків та річок, або викидають його в річку, залишають у лісі та лісових посадках, або поблизу свого будинку і таким чином перетворюють територію у несанкціоновані сміттєзвалища.
Відтепер населення сіл, які увійшли до Хмельницької ОТГ, привчатимуть до нових правил, аби всі зрозуміли, що тверді відходи можуть бути корисним ресурсом. Відтак члени виконавчого комітету Хмельницької міськради прийняли рішення про проведення конкурсу, на якому визначать, хто саме вивозитиме сміття з цих населених пунктів.
“Вже навесні маємо визначити компанію, яка з населених пунктів, які увійшли до складу Хмельницької ОТГ, буде вивозити сміття. Ця послуга буде платною. В селах люди поки що до цього не звикли. Будемо привчати”, — зазначив заступник міського голови — директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.
Так само, як у місті, в селах встановлюватимуть сміттєві баки та спеціальні контейнери для сортування сміття.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *