На злобу дня

Заборона не зупиняє браконьєрів

Хельничанам, які геть не можуть жити без риболовлі і для яких найкращий відпочинок — вудка на березі річки, варто врахувати, що взимку ловити рибу можна не всюди. Задля збереження популяції риб з 5 листопада і до початку нересту в місцях зимівлі риб, коли зі зниженням температури вони залягають на дно, рибалити не можна. Про існуючу заборону затяті рибалки знають, але нею досить часто нехтують.
“Лише за два тижні цього року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 30 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. На браконьєрів складено три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 10 — за ч. 3 ст. 85 КУпАП та вісім — за ч. 1 ст. 88 — 1 КУпАП, вилучено 19 одиниць заборонених знарядь лову та накладено штаф у розмірі 935 грн”, — повідомив керівник рибо-охоронного патруля Андрій Полудняк.
Нагадаємо, торік держінспектори провели 754 рейди та викрили 909 порушників природоохоронного законодавства. Складено майже 300 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 136 — за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), чотири — за ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь лову), один — за ст. 86-1 КУпАП (експлуатація на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням). Водночас 13 протоколів — за ст. 188-5 КУпАП (невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб). Крім цього, в порушників вилучено 721 одиницю заборонених знарядь лову, проти злісних відкрито 15 кримінальних проваджень та направлено до суду 440 адміністративних справ для притягнення винних до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *