Пріоритет

Спорт завжди в пошані

Напередодні локдауну Олександр Симчишин зустрівся зі спортсменами та тренерами, які мають особливо високі досягнення й у прийдешньому році отримуватимуть премії і стипендії міського голови.
“Як і обіцяли, з січня 2021 року кількість преміантів та стипендіантів і по тренерах, і по спортсменах збільшено з 15 до 20. Зросла також і сума стипендій та премій. У 2021 році підвищену стипендію міського голови у розмірі 10 000 грн отримуватимуть троє спортсменів: Марина Бех-Романчук, Ольга Полюк та Дмитро Чумак. Всі інші будуть отримувати щомісячні премії та стипендії у розмірі прожиткового мінімуму. В 2021 рік загальна сума для виплат 1,4 млн грн”, — розповів Олександр Симчишин.
З січня 2021 року започаткована виплата винагороди спортсменам, які посіли призові місця на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи та тренерам, які їх готували.
Також у міському бюджеті окремо закладено кошти на виплату матеріальної допомоги для підготовки до Олімпійських ігор. Сума виплат складає по 75 тис грн для спортсмена-олімпійця.
Загальна сума фінансування сфери фізичної культури та спорту в 2020 році складала 50 млн грн. Це утримання та фінансування ДЮСШ міста, фінансова підтримка ДЮСШ фізкультурно-спортивного товариства “Україна”, фінансування спортивних заходів, в тому числі підготовка та участь в обласних та всеукраїнських змаганнях, виплата стипендій і премій.
Також фінансуються командні види спорту. Так, у 2020 році кошти з казни міста отримали: футбольний клуб “Поділля” — 3,45 млн грн, регбійні клуби “Поділля” і “Буревісник” — 480 тис грн, гандбольні клуби ХНУ, ДЮСШ №1 — 540 тис грн, баскетбольні клуби “Хмельницька Політехніка” (чоловіча та жіноча) — 1,7 млн грн, волейбольні клуби “Новатор” (чоловіки і жінки) — 2,4 млн грн, футзальний клуб ДЮСШ №1 (жінки, вища ліга) — 55 тис грн, спортивний клуб “Сокіл” — (чоловіки, Екстра — ліга. Дитячі команди, 3 вікові групи) — 1,085 млн грн.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *