Культура

Юні нащадки Приймаченко

Визначено переможців IX міського конкурсу української народної іграшки та різдвяно-новорічної атрибутики серед учнів та вихованців закладів мистецької освіти міста “Різдвяна феєрія”. У ньому взяли участь вихованці п’яти мистецьких шкіл міста та школи іконопису “Нікош” віком від 6 до 16 років.

Тема цьогорічного конкурсу: “Різдвяна подорож у світ Марії Приймаченко”. Нагадаємо, що Марія Приймаченко — яскрава представниця “наївного мистецтва”, одна з найвідоміших українських художниць.
Ознайомившись із творчими роботами юних митців в онлайн форматі, журі визначило переможців у трьох номінаціях. Так, перше місце в номінації “Витинанка” посіли вихованки дитячої музичної школи №3 Валерія Козлик і дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Дарина Таушан.
У номінації “Об’ємна композиція, картина-аплікація” найкращими стали вихованці ХДШО та ДПМ Веронiка Iванцова, Анастасія Козiброда, Вероніка Петрина та Олександра Симко.
А найкрасивішу “Новорічно-різдвяну іграшку” створили вихованці дитячої школи мистецтв “Райдуга” Олександр Захаренко, школи іконопису “Нікош” Марія Конопко, дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Анна-Марія Славська та ДМШ №3 Альона Миланіч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *