Стратегія

Нова стара котельня

В Хмельницькому тепловики капітально відремонтували і запустили котельню, яка досі перебувала в статусі резервної.

Котельня на вулиці Зарічанській, 2/1 — одна з найстаріших у місті. Збудована понад півстоліття тому, вона 20 років не працювала. Торік тепловики взялися за її реконструкцію і нещодавно котельня запрацювала, як і всі 60 котелень “Хмельницьктеплокомуненерго”.
“Ми тут зробили незалежну схему і теплоносій подається сюди з котельні з проспекту Миру, 99 (колишня котельня заводу “Темп”). А далі на Зарічанській аж до Свободи працює ця незалежна схема”, — каже директор КП “Хмельницьктеплокомуненерго” Володимир Скалій. Перед цим демонтували старий насосний парк і встановили 24 швидкісних водопідігрівачів, два котли та потужну автоматику.
“Тут складна геодезія. Котельня на проспекті Миру вгорі, а ця внизу. Відтак треба було понизити тиск. Це нам дає можливість регулювати подачу теплоносія, температурного носія залежно від температури зовнішнього повітря. Тобто ми вже відходимо від перегрівів житлових будинків”, — коментує директор підприємства.
Відремонтована котельня дасть можливість забезпечити надійне теплопостачання 27 житлових будинків у бік вулиці Свободи та семи будинків у бік Старокостянтинівського шосе. Крім того, на обслуговуванні котельні відтепер дитсадок №32, політехнічний коледж та НВО №1. Натомість підприємство зможе заощаджувати на споживанні природного газу і надавати якісну послугу.
“Всі котельні, які запланували реконструювати, готові. Вони сучасні, економні. Крім того, ми щороку як мінімум п’ять кілометрів мереж міняємо на попередньо ізольовані. Це фактично п’ять тисяч метрів за рік замінено в двотрубному режимі. Загалом з 2016 року ми поміняли до 32 кілометрів труб”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Саме завдяки такому оновленню, наголошує міський голова, опалювальний сезон у місті починається вчасно, проходить без серйозних аварій, а тариф на тепло залишається одним із найнижчих в Україні.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *