Спорт

Нагороди, рекорди та медалі: спортивні підсумки-2020

Тандем чемпіонів
Днями оприлюднено десятку найкращих атлетів України 2020 року, яку традиційно обирала експертна рада Асоціації спортивних журналістів України. Свою думку висловлювали 12 авторитетних українських спортивних журналістів — членів правління організації. Кожен із експертів, на власний розсуд, назвав десятку найкращих у спорті. Перший спортсмен зі списку отримав 10 балів у залік, а десятий — один. Кращих обирали за підсумками балів кожного експерта. Тож найшвидшими, найпрудкішими, найвитривалішими та найуспішнішими вітчизняними атлетами цьогоріч стали: Марина Бех-Романчук (вона й очолила рейтинг), легкоатлетка Ярослава Магучіх, стронгмен Олексій Новиков, фехтувальниця Ольга Харлан, біатлоніст Дмитро Підручний, плавець Михайло Романчук, дзюдоїстка Дар’я Білодід, борець греко-римської боротьби Семен Новиков, баскетболістка Аліна Ягупова та легкоатлетка Юлія Левченко.
Хмельничанку Марину Бех-Романчук та дніпрянку Ярославу Магучіх у загальному заліку розділили лише три бали. Цьогоріч обидві показали прогрес у результатах, здобули по дві перемоги на етапах “Діамантової ліги” та очолили залік Світового туру в приміщенні (в стрибках у довжину та в стрибках у висоту відповідно).
Поряд із визначенням кращого спортсмена року Асоціація спортивних журналістів України (АСЖУ) також назвала кращого тренера 2020 року в Україні. Перемогу здобув тренер Марини Бех-Романчук — Вадим Крушинський.
38-річний хмельничанин, старший тренер відділення легкої атлетики ОЦФВУМ працює з Мариною з самого початку її кар’єри. Як каже сама спортсменка, вони уже 14 років разом.
“Вадим побачив мене на стадіоні у Хмельницькому і з найпершого тренування ми працюємо в одній “упряжці”. Він мені як другий батько, який допомагав, підказував, виховував і був завжди поруч. І продовжує це робити”, — розповіла спортсменка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *