Актуально

Заклад, де рятують серця

У Хмельницькому серцево-судинному центрі завершують реконструкцію. Готовність приміщення до відкриття проінспектувала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

У центрі функціонуватимуть реанімаційне відділення, стаціонар та амбулаторно-поліклінічне відділення. Тут прийматимуть пацієнтів з гострими станами в кардіології.
Робота розпочалася в 2017 році. За цей час провели внутрішнє та зовнішнє оздоблення, повністю замінили комунікації, обладнали вентиляцію із системою охолодження, підігріву, зволоження й очищення повітря, встановили інноваційну кисневу станцію. Незабаром візьмуться за устаткування: встановлять два ангіографи (високоточне обладнання для визначення порушеного кровообігу в судинах).
“В Україні подібних закладів лише кілька. Киснева станція, яка генерує кисень з повітря, два ангіографічних комплекси та ряд інших переваг дають можливість безперебійно приймати пацієнтів з гострими інфарктними станами цілодобово”, — підкреслив директор КНП “Хмельницький обласний серцево-судинний центр” Андрій Кланца. Саме він і був ініціатором створення такого центру в Хмельницькому. Загальна вартість повноцінної реконструкції, яку проводять за рахунок обласного та державного бюджетів, — понад 100 мільйонів гривень.
“Я приємно вражена рівнем робіт, проведених за ці роки. Впевнена, що в центрі медичний персонал на чолі з директором закладу будуть надавати якісні медичні послуги, відтак пацієнти, які мають проблеми із серцево-судинною системою, отримуватимуть кваліфіковану та вчасну допомогу, що сприятиме зменшенню летальних випадків від серцевих захворювань”, — зауважила Віолета Лабазюк.
Наразі триває фінальна стадія реконструкції. Відкриття планують на початок 2021 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *