Сьогодення

Готельний бум

З мапи міста зник ос-танній форпост колись потужної організації, яку називали державою в державі, — адмінбудівля облспоживспілки. Зведена у 1953 році на перехресті вулиці Герцена та провулку Військкоматського, вона простояла без змін до 2019 року. Нові власники провели реконструкцію двоповерхового приміщення, добудувавши ще два поверхи, і повністю знищили архітектурні деталі фасадів та спотворили об’ємно-просторову композицію будівлі. Так вважають крає-знавці Хмельниччини. Втім, як кажуть, мета виправдовує засоби, а відтак тепер в історичній споруді розташований чотиризірковий готель, який входить до мережі готелів Reikartz і поєднує 40 бізнес-готелів та курортів 3-4 зірки в Україні та за кордоном. На Хмельниччині такі готелі є ще у Кам’янці-Подільському та Сатанові.
Добігає кінця будівництво ще одного готелю в історичній частині міста — на перехресті вулиць Володимирської та Грушевського. Не так давно тут знаходилось напівзруйноване часом приміщення фабрики індивідуального пошиття взуття, де також продавалось пиво на розлив, приймалась склотара, а стіни підпирали любителі спиртного. Нині замість будівлі радянської доби тут уже можна побачити обриси та деталі будівлі десь під стиль пізнього ренесансу. Втім побачити остаточний вигляд цієї вишуканої споруди можна поки що на рекламних щитах, які закривають нижній поверх.
Схоже, незабаром з’я-виться додатковий четвертий поверх і в готелі “Колос” на вулиці Соборній, 11. Він точно повторює архітектуру нижніх поверхів. Принаймні про це вже можна говорити, виходячи зі зведеного каркасу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *