Кримінал

Шість років тюрми

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок у резонансній справі про смертельну аварію, скоєну в травні 2018 року колишнім директором Хмельницького міського департаменту освіти та науки Романом Миколаївим. Колишній посадовець, котрий вчинив смертельну ДТП, відправиться за ґрати на шість років. До строку відбування покарання буде зараховано час попереднього ув’язнення з 30.05.2018 року до дня вступу вироку в законну силу включно із розрахунку 1 день попереднього ув’язнення за 1 день позбавлення волі.
Частково задоволено й ряд цивільних позовів потерпілих. Зокрема на користь цивільної дружини загиблого в аварії в рахунок відшкодування завданої моральної шкоди суд стягнув із Миколаєва 49 320 грн. Також на її користь стягнуто з Моторного (транспортного) страхового бюро України 14 892 грн в рахунок відшкодування витрат на лікування малолітньої доньки. Частково задоволено окремий цивільний позов потерпілої в інтересах її малолітньої доньки — із Романа Миколаїва суд стягнув 99 320 грн відшкодування завданої моральної шкоди.
Батькам двох інших постраждалих в аварії дітей винуватець трагедії відповідно має сплатити 99 840 та 44 500 грн відшкодування завданої моральної шкоди, 5 769 грн витрат на лікування та 14 000 грн витрат на правову допомогу.
Окрім того, суд стягнув із Романа Миколаїва понад 35 тис. грн процесуальних витрат за проведення експертиз.
Під час розгляду справи в суді обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні ДТП, щиро розкаявся та неодноразово просив вибачення у потерпілих та їх представників.
На вирок може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом 30 днів з дня проголошення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *