Актуально

Експеримент із несподіваним результатом

Щоб зняти суспільну напругу серед батьків та вирішити питання чи закривати школи на карантин, в Хмельницькому вдалися до експерименту. В чотирьох закладах освіти — двох школах та двох дитсадках, розташованих у різних мікрорайонах, методом ІФА протестували весь персонал. Дослідження проводились, щоб визначити наявність в організмі антитіл до коронавірусу (імуноглобулін G).
Результати експерименту озвучив під час брифінгу міський голова Олександр Симчишин.
“Було протестовано 241 працівника. У 148 з них виявили антитіла, а це означає, що 61,4% людей уже мають антитіла. Тобто, вони або перехворіли, або контактували з хворим і в них виробились антитіла. На думку спеціалістів, для колективного імунітету треба приблизно 80 відсотків. Тож, як бачимо, ми вже наближаємося до цієї цифри”, — зауважив Олександр Симчишин.
Водночас міський голова зазначив, що результати досліджень передадуть епідеміологам, а тестувати освітян продовжать і надалі, аби охопити всі школи й дошкільні заклади міста.
Проте вже на підставі наявних даних, зазначив Олександр Симчишин, можна зробити висновок, що людей, які перехворіли COVID-19 і мають антитіла, значно більше офіційної статистики. Тобто наша офіційна статистика щодо кількості інфікованих за даними ПРЛ-тестів не до кінця дає реальну картину.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *