офіційно

Новий склад виконкому — перші рішення

Під головуванням міського голови Олександра Симчишина відбулося перше засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради VIII скликання. Під час роботи члени виконкому, до якого, окрім заступників міського голови та представників політичних сил, увійшли новообрані старости шести старостинських округів, розглянув 55 питань.

Один з найважливіших документів — Програма економічного і соціального розвитку Хмельницької міської тергромади на 2021 рік. У ній 11 інфраструктурних проєктів. За словами начальника управління економіки міськ-ради Оксани Новодон, шість із них мають реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, зокрема це стосується Чернелівського водогону, Палацу спорту, будівництва закладу освіти. Також — це програми з залученням коштів ЄБРР на модернізацію інфаструктури твердих побутових відходів та коштів НЕФКО на проєкт — реконструкція КНС. 30 мільйонів гривень у найближчі п’ять років планують спрямувати на реалізацію міської програми підтримки сім’ї.
Водночас члени виконкому надали дозвіл на передачу з балансу на баланс приміщення на вул. Кам’янецькій, де буде ще одна нова амбулаторія сімейної медицини; внесли на розгляд сесії пропозицію про призначення стипендій талановитим дітям (майже 1800 грн щомісяця), митцям (майже 3000 грн щомісяця), а також про грошові винагороди спортсменам і тренерам з олімпійських, неолімпійських видів спорту та паралімпійських і дефлімпійських ігор.
“Для спортсменів більш юних може бути 5-10 тисяч, а те, що стосується Олімпійських ігор, то це до 50 тисяч гривень”, — прокоментувала в.о. начальника управління молоді та спорту Наталія Томусяк.
Члени виконкому запропонували сесії підтримати й впровадження ЦНАПом п’яти нових адміністративних послуг. За словами начальника управління адміністративних послуг Олексія Хохлова, йдеться про державну реєстрацію нового транспортного засобу, обмін посвідчення, втрату посвідчення, заміну посвідчення і перереєстрацію транспортного засобу із записом газобалонного обладнання та видачу довідки про несудимість. Так само на затвердження сесії виконком запропонував винести й нову програму в сфері культури — “Нова лінія культури”, оскільки попередня програма — “50 кроків, що змінять місто”, вже успішно реалізована. Зокрема, мова йшла про створення центру фольклористики та мистецького простору на даху бібліотеки на вулиці Подільській. Водночас, окрім уже традиційних фестивалів, планують започаткувати нові.
“Це фестиваль оригінального мистецтва вогняних шоупрограм “Z-LIGHTS”. У нас на базі Будинку культури працює клуб театру вогню. Вони виступили з ініціативою, я думаю, це буде цікава подія. Фестиваль аматорського театру “Акт” — також з громадською організацією та з міським Будинком культури, який має саме аматорський театр”, — розповів начальник міського управління культури Артем Ромасюков.
Також члени виконкому винесли на розгляд сесії інвестиційну програму МКП “Водоканал” на 2021 рік, загальна сума якої складає 12 млн 266 тис. грн, та прийняли рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги на загальну суму 219 тисяч гривень. Її до кінця цього року отримають 85 хмельничан.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *