Герої не вмирають

Вічна пам’ять героям

У Хмельницькому вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них, коли здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.
14 грудня поблизу пам’ятника “Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи” зібралися учасники ліквідації аварії громадськість міста. Присутні хвилиною мовчання вшанували тих, чиє життя відібрала техногенна катастрофа, запалили свічку пам’яті за загиблими в Каплиці Неопалимої Купини. Заходи з вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС продовжилися покладанням квітів та лампад до пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля”, розташованого на розі вулиць Кам’янецької та Прибузької.
Цього дня учасники тих трагічних подій отримали грамоти і подарунки від міської влади.
Щороку відповідно до рішення сесії міської ради членам сімей померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, які належали до І та ІІ категорій, надається додаткова пільга у розмірі 50% понад розмір пільги, встановлений Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, на оплату житлово-комунальних послуг (разом 100%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *